Zo houd jij jouw schoenen mooi

Inhoud van de pagina

Op jouw spiksplinternieuwe Dsquared2 schoenen wil je natuurlijk zuinig zijn. Ook wil je ze zo lang mogelijk schoonhouden, maar meestal is hier geen ontkomen aan. Het is daarom belangrijk dat je jouw schoenen goed onderhoudt zodat jij zo lang mogelijk van jouw nieuwe schoenen kunt genieten. Hieronder lees je tips hoe jij jouw schoenen mooi houdt. 

1. Beschermen

Voordat je jouw nieuwe schoenen aantrekt is het belangrijk dat je de schoenen gaat inspuiten. Hiermee bescherm je bijvoorbeeld tegen vuil, regen en water. Je hebt verschillende soorten sprays. Welk soort spray je moet gebruiken, hangt af van het materiaal waarvan jouw schoenen zijn gemaakt. 

2. Schoonmaken

Reinig jouw schoenen gelijk zodra er een vlekje op is gekomen. Vlekken kunnen namelijk in de stof trekken en dat is zonde van jouw schoenen. Doe het schoonmaken overigens wel op een voorzichtige manier. Droog reinigen is de veiligste keuze met bijvoorbeeld een borsteltje. Als je hiermee de vlek niet weg krijgt kun je het proberen met water, maar let op: probeer het eerst op een onopvallende plek op jouw schoen. Misschien reageert jouw schoen wel verkeerd op water. Dat is natuurlijk zonde van jouw designer schoenen.

Witte schoenen zijn behoorlijk besmettelijk voor vlekken. Witte schoenen worden vaak gedragen, waardoor een vlekje op de schoen een grote kans maakt. Wanneer deze moeilijk te reinigen zijn kun je het met baking soda proberen. Maak een goedje met wat water en voeg hierin een scheutje baking soda toe. Roer dit door elkaar zodat er een papje ontstaat. Schrob voorzichtig met een sponsje over de schoen. Haal vervolgens met een schone doek de resten van de baking soda weg. Je kunt dit herhalen totdat jouw schoenen weer fris en fruitig zijn.

3. Verzorgen

Wanneer je Balenciaga schoenen hebt gekocht wil je hier natuurlijk zo veel mogelijk op lopen. Toch is dit niet aan te raden. Hierdoor slijten de schoenen een stuk sneller en bovendien is het beter voor jouw voeten om zo nu en dan af te wisselen met een andere schoen. Een goede verzorging begint dus bij het geven van rust aan jouw schoenen. Wanneer de schoenen zijn natgeregend is het belangrijk dat je deze niet laat drogen bij de verwarming; hierdoor kunnen schoenen, en dan vooral leren schoenen, snel uitdrogen. Daarnaast is het geven van een regelmatige opknapbeurt belangrijk. Doe dit met de juiste verzorgingsproducten en de vruchten zullen zich afwerpen.