Wat is Vinted?

Inhoud van de pagina

Vinted is een online marktplaats voor tweedehands kleding. Het is een populaire app die mee golft op de trend voor duurzame fashion. Het platform bestaat al ruim tien jaar en is opgericht in Litouwen. Sindsdien is het enorm gegroeid en is het beschikbaar in heel veel landen. Vinted heeft nu ruim 30 miljoen gebruikers in twaalf Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland, evenals in de Verenigde Staten. Vinted heeft een geschatte marktwaarde van meer dan €1 miljard.

Wat is populair op Vinted


Het zal niet als grote verrassing komen, maar dameskleding is het meest populair op Vinted. Dames geven nou eenmaal meer om fashion. Op Vinted kan je allerlei mooie tweedehands kleding vinden bij jou in de buurt. Vintage kleding blijft uitermate populair. Het is de perfecte manier om je te onderscheiden. Het is immers niet op de high street te koop en uniek. Er wordt het meest gezocht op de volgende items:
➢ Riemen, sjaals, en accessoires;
➢ Jurkjes;
➢ Jassen en jacks;
➢ T-shirts;
➢ Schoenen en pumps.

Zo werkt Vinted

Je hebt enkel een mobiel nodig of tablet om Vinted te gebruiken. Dan download je de app, en heb je direct toegang tot alle tweedehandskleding bij jou in de buurt. Je kan ook via de webbrowser inloggen op je account. Welke manier je ook kiest, je kan 24/7 terecht bij Vinted.
Zodra je wat leuks gevonden hebt, klik je op kopen. Je kan betalen met Paypal, een credit card, e-wallet of iDeal. Vinted heeft ook een eigen e-wallet die je extra zekerheid biedt, en leuke voordeeltjes oplevert. Na ontvangst van de betaling stuurt de verkoper jouw kledingstuk zo snel mogelijk op. Dat zal hij of zij binnen vijf werkdagen doen. De post bezorgt jouw nieuwe aankoop meestal binnen één werkdag bij jou aan de deur.