De populairste woonstijlen

Iedereen heeft een eigen woonstijl. Het ene huis is strak en koel, terwijl het andere huis meer gericht is op warmte en sfeer. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende woonstijlen waar je je huis mee kan inrichten. Dit zijn de populairste van dit moment.

Industriële woonstijl

Bij een industrieel interieur ligt de nadruk vooral op veel metaal, robuuste houten elementen en vaak een bakstenen muur. Bij deze stijl moet je denken aan een mooi afgewerkt fabriekspand. De stoere elementen zoals een robuuste houten tafel of grove lampen komen sterk naar voren bij deze woonstijl. Deze stijl kan je op twee manieren in huis brengen: de lichte, strakkere maar toch robuuste variant of de donkere en ruige variant. Hoe je ervoor kiest om deze woonstijl terug te brengen in huis, ligt dus helemaal aan je eigen smaak.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is een van de populairste van dit moment. In dit interieur vind je vooral koele, lichte en zachte kleuren terug zoals lichtgrijs en zachtroze. In het interieur zie je veel hout, simpele vormen en strakke lijnen terug. De ruimte is verder heel rustig ingedeeld en heeft minimalistische accessoires. De raamdecoratie die hier wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld shutters of houten jaloezieën op maat voor een strakke, maar toch sfeervolle look. Met dit type raambekleding komt er ook veel licht naar binnen, wat ook een kenmerk is van deze woonstijl. Als kleuraccent in dit interieur wordt vaak gekozen voor groen. Grote, maar toch subtiele planten in de woonkamer maken deze woonstijl helemaal af.

Bohemian woonstijl

Deze woonstijl geeft je vrijwel meteen een exotisch gevoel. Er komen hier veel kleuren, vormen en patronen samen. Bij deze interieurstijl wordt er vooral veel gebruik gemaakt van rijke texturen en opvallende kleuren. Je vindt hier rotan spiegels aan de muur, veel planten door de kamers heen, open kasten met diverse accessoires en tropische verassingen. Deze stijl neemt je dan ook direct mee naar het buitenland. De kleuren maken de ruimte en er wordt dan ook vaak gekozen voor een knalkleur op de muur zoals okergeel, oranje of bruin. Op het gebied van raamdecoratie wordt hier vaak gekozen voor een statement gordijn van velours of juist een doorschijnende vitrage in een natuurlijkere tint. Ideaal zijn de kant en klare gordijnen van Veneta.com Bij deze stijl wordt er dus veel gedaan met mix and match en het is een stijl die vaak voorkomt bij creatievelingen en avontuurlijke personen.