Maak kennis met de Audemars Piguet horloges

Tegenwoordig is het een erg luxueus en prestigieus merk, maar zelfs aan het begin van hun tijd werden deze horloges als erg waardevol beschouwen: Audemars Piguet. Verzamelaars tellen aardig wat geld neer voor één van deze horloges. Wat is het wat dit merk zo speciaal en gewild maakt? Zelfs in hun begintijd wat al meer dan anderhalve eeuw geleden is, wilden mensen al erg graag zo een Audemars Piguet kopen. In deze blog lees je meer over dit specifieke horlogemerk.

Dit merk begon ooit als een experiment

De geschiedenis van dit horlogemerk gaat helemaal terug naar het jaar 1873. Technologie student Jules Louis Audemars ontmoet de economie student Edward Auguste Piguet. De twee vrienden openden in 1875 een experimentele horlogezaak en dit bleek een waar succes. De horloges die de heren maakten vielen op, doordat ze erg nauwkeurig en van hoge kwaliteit gemaakt werden. De horloges lieten zeer precies vakmanschap zien en de mechanische afwerking was nagenoeg perfect. Dit zijn de kwaliteiten waarmee deze horloges nog steeds bekend staan.

Het gebruik van exclusieve materialen voor de Audemars Piguet

Door de jaren heen heeft Audemars Piguet een aantal keer voor innovatieve modellen gezorgd. Zo hadden zij in 1925 het dunste zakhorloge ooit ontworpen en hebben zij als eerste een skeleton horloge op de markt gebracht. Dit horloge liet je door het glazen kijkglas de binnenkant van het mechanische vakwerk zien. Toen de heren de Royal Oak introduceerden, kon hun succes niet meer stuk. Doordat de heren exclusieve materialen gebruikten, waren de horloges zeer geliefd. Het zit hem vooral in de details en afwerking. Denk hierbij aan witgouden schroefjes en het gebruik van zwart keramiek in plaats van roestvrijstaal. Doordat zij zowel machines als hun handen inzetten, krijgen de horloges zowel een hoogglans als satijnglanzen afwerking. Een Audemars Piguet gaat jaren mee en wordt ieder jaar meer geld waard.